Brændende fornemmelse i vagina

Enhver kvinde oplever vaginale ubehag på et eller andet tidspunkt i deres liv. De mest almindelige symptomer er udflåd, lugt, kløe, smerte og en brændende fornemmelse. Disse symptomer kan påvirke livskvaliteten. Dit kærlighedsliv kan blive særligt påvirket, fordi sex kan blive meget ubehageligt og endda smertefuldt.

En brændende fornemmelse i det intime område er normalt et tegn på irritation eller en infektion. Det kan skyldes

  • Bakteriel vaginose
  • Svampeinfektion
  • Stærke vaskemidler, lotion, vaginalspray, boblebad osv. Disse produkter indeholder ofte irritationsstoffer og allergener, der kan forårsage en brændende fornemmelse kort tid efter påføring.
  • Overgangsalderen. Mangel på østrogen forårsager tynde og tørre slimhinder som kan betyde smerter ved samleje. Dette kan forårsage friktion og betændelse, fordi vævet ikke er så elastisk og tykt som det ville være med højere niveauer af østrogen.
  • Både mangel på hygiejne og for megen vask kan beskadige det beskyttende lag i huden og åbne døren for skadelig bakterier og allergener. Ved brug af almindelig sæbe kan hudbarrieren beskadiges og forårsage betændelse og irritation.
  • Ændringer i vaginaens pH-værdi. Dette kan skyldes mange faktorer, herunder sygdom, medicinering, stærke sæber og vaskemidler.
  • Diabetes
  • Syntetisk undertøj og stramt tøj
  • Irritation forårsaget af kondomer, spermicider, smøremidler og endda sæd.

"En brændende fornemmelse i det intime område er normalt et tegn på irritation eller en infektion"


Hvad skal jeg gøre hvis jeg mærker en brændende fornemmelse?

Hvis du har mistanke om, at en brændende fornemmelse kan være relateret til et produkt, du brugte for nylig, skal du straks skylle området grundigt for at fjerne rester og minimere generne. Brug derefter et naturligt beroligende produkt eller en vaginal gel med præbiotika for at hjælpe de gode bakterier til at genvinde og give øjeblikkelig lindring. For at forhindre denne slags problemer skal du vælge naturlige produkter, der ikke indeholder hårde kemikalier, dufte eller farvestoffer

Hvis der opstår andre symptomer, såsom udflåd, lugt, kløe eller smerte, er det muligt, at du har en infektion. Tjek med din læge, hvis dette er tilfældet. Der er gode, meget effektive behandlinger tilgængelige for bakteriel vaginose, candida og andre mikrobielle ubalancer.

Hvis du oplever brændende fornemmelse på grund af tørhed, så spørg din gynækolog for en passende løsning. Dine muligheder omfatter østrogen cremer, vaginale fugtighedscreme og smøremidler. Den største forskel mellem fugtighedscreme og smøremidler er, at den første gruppe af produkter er beregnet til at give dig mere langsigtet lindring. Dette er ideelt, hvis vaginal tørhed forårsager ubehag, når du træner eller går. Smøremidler bruges før samleje og vil give kortvarig lindring, som kan bidrage til at gøre sex mere behageligt og smertefrit.

Når irritation og betændelse opstår, så lad din vagine hele op og undgå samleje, indtil symptomerne er helt væk. Modstå trangen til at klø det berørte område, fordi det kun vil gøre tingene værre og forårsage hævelse og smerte.