Kan stramme jeans forårsage vaginal infektion?

De er masser af kvinders foretrukne beklædning og populære hos kvinder i alle aldre. De passer perfekt og ser godt ud - så hvorfor skulle du ikke bære dine stramme jeans hver dag? Tro det eller ej, stramme jeans kan forårsage vaginale ubehag og opmuntre bakteriel overvækst. Læs videre for at finde ud af hvorfor.

Giv dine stramme jeans et hvil

Det er ikke en god idé at bære dine stramme jeans hver dag. Stramt eller syntetisk tøj, begrænser strømmen og cirkulationen af luft omkring din lyske og vulva, holder på varme og fugt i vagina. De giver også pres, friktion og varme i dit intime område. Denne kombination af effekter skaber det perfekte miljø for vaginale ubehag og bakterielle problemer.

Undgå friktionsforbrændinger!

Den mest sandsynlige årsag til vaginal ubehag ved at bære stramme jeans eller syntetisk undertøj er irritation fra stof gnidning tæt mod din vulva. Rødme, hævelse, stikkende og kløe er almindelige friktionsrelaterede irritationer. Disse irritationer kan være meget ubehagelige. Brug ikke stramt tøj hver dag og undgå syntetiske stoffer, der ikke trækker vejret og lader luft cirkulere.

Lav nogle gode valg omkring dit undertøj

På grund af den stramme pasform vælger kvinder ofte at bære syntetisk undertøj eller en G-string under deres stramme jeans. Bomuld eller andet naturligt åndbart stof er det bedste daglige valg til undertøj, da det er mindre tilbøjeligt til at holde på varme og fugt. G-streng kan forårsage friktion på vulva og skabe kløe, irritation og en brændende fornemmelse i dit intime område. Hertil kommer, at risikoen for overførsel af bakterier fra anus til vagina kan øges, fordi g-strenge presser ind i begge områder og sandsynligvis vil bevæge sig under de stramme jeans.


"Varme og fugtige omgivelser uden tilstrækkelig luftcirkulation skaber det perfekte udgangspunkt for skadelige bakterier og svampe, og det øger naturligvis risikoen for en infektion."


Lad din vagina ånde…

Stramme jeans lukker dit intime område. Det er vigtigt, at du tillader luft at cirkulere rundt om din lyske og vulva. Dit intime område skal være i stand til at "trække vejret" for at undgå at fange varme og fugt i din vagina. Svamp og bakterier trives i varme, fugtige omgivelser, så giv dem ikke mulighed! Brug naturlige fibre, og hvis du har slidt stramme tøj eller stramme jeans hele dagen, skal du bare tage dem af, så snart du kommer hjem og stage noget løst, åndbart tøj på i stedet. Brug ikke stramt tøj hver dag.

Hav respekt for bakterierne naturlige balance

Den delikate balance i din vaginal flora er vigtig for god vaginal sundhed. Den naturlige pH i din vagina er lidt sur, og det hjælper med at stoppe skadelige bakterier fra at formere sig. Når balancen i din vaginalflora er forstyrret, overvinder de skadelige bakterier, som er til stede i vagina, og forårsager forskellige vaginale klager som kløe, ondskab og unormal udledning. Dette kan føre til candida eller bakteriel vaginose. Ved at bruge syntetiske undertøj og stramme jeans begrænses luftcirkulationen og det kan forårsage friktion og varme omkring vulvaen. Dette miljø kan hjælpe skadelige bakterier til at formere sig. Så mens stramme jeans og stramt undertøj måske ikke direkte forårsager vaginale mikrobielle problemer, kan de bidrage til ethvert eksisterende problem og skabe andre smertefulde ubehag, der kan udvikle sig, hvis de ikke behandles. Vær opmærksom på dit vaginale helbred, vælg naturligt bomuldsundertøj, lad luften cirkulere og brug bløde, sæbefrie intimvask.

Hvis du ikke bruger stramme jeans hele tiden, vil det ikke skade. Og et par jeans lavet af bomuld er bedre end jeans lavet af syntetisk stof. Sørg for, at du bruger bomuldsundertøj. Hvis du bemærker vaginalt ubehag efter at have haft stramme jeans på, kan Multi-Gyn ActiGel give øjeblikkelig lindring og hjælpe dig med at genoprette den delikate balance i din vagina.