Er udflåd normalt?

Udflåd er normalt og har flere vigtige formål, herunder rengøring og smøring af vagina og hjælper med at forebygge og bekæmpe bakterielle problemer og infektioner.At holde øje med dit udflåd kan hjælpe dig med at opdage problemer tidligt og hjælpe dig med at opretholde et godt vaginalt miljø.

Hvad er normalt?

Udflåd er normalt klar til overskyet hvidt, lugter lidt surt (som eddike) og kan være tykt eller tyndt. Normalt udflåd kan variere i tekstur. De kan være tynde, klæbrige og elastiske, eller tykke og klæbrig. Du kan mærke små ændringer i tekstur og mængde af dit udflåd, når du er seksuelt ophidset, inden din menstruation, under ægløsning, under amning og i overgangsalderen.

Mens det er normalt, at dit udflåd varierer lidt, er det vigtigt at forstå forskellene mellem normal og unormal udflåd. Dette vil hjælpe dig med at genkende, om ændringer i dit udflåd kræver yderligere undersøgelse.

Det er vigtigt at forstå forskellene mellem normal og unormal udflåd. Dette vil hjælpe dig med at genkende, om ændringer i dit udflåd kræver yderligere undersøgelse.


"Kvinder i alle aldre kan udvikle vaginal tørhed."


Kontrollér dit udflåd regelmæssigt og vær opmærksom på forandringer

Det er vigtigt at holde øje med dit udflåd og holde øje med eventuelle ændringer. Følgende ændringer kan angive et problem:

  • Ændring i lugt (især en ubehagelig eller "fedtet" lugt)
  • Farveændring (grønlig, gråagtig eller noget som ligner pus)
  • Ændring i tekstur (såsom skummet eller klumpet og tykt, som hyggeost)
  • Vaginal kløe, brændende fornemmelse, hævelse eller rødme
  • Blødning eller pletblødning uden for menstruationsperioden.

Vaginale infektioner, såsom bakteriel vaginose, candida (svamp) er almindelige årsager til unormal vaginalt udflåd. Nogle infektioner, der kan forårsage ændringer i udflåd, er seksuelt overførte (STD'er), såsom gonoré andre ikke.

Hvis du tror, du kan have en infektion, er det vigtigt at søge læge med det samme. Se også din læge med det samme, hvis du har udflåd med feber eller smerter i maven / bughulen eller bækkenet.