Vaginas anatomi

Skeden er et elastisk, muskulært organ, der forbinder uterus med de ydre reproduktive organer. Det er vigtigt at huske at udseendet af vores intime område er meget individuel - kvindelige kønsorganer kan variere i form, størrelse, farve, tekstur og i det samlede udseende. Lær mere om vaginaens anatomi, så du bedre kan forstå, hvordan denne fascinerende del af den kvindelige krop fungerer.

Ydre intimområde

Skeden er forbundet med vulvaen, som omfatter yderlæber eller labia, indre læber, klitoris og urinrørets og vaginaets ydre åbninger. Nogle gange forveksler folk vulva og vagina - den nemmeste måde at huske på er, at vulva er det, du ser, når du observerer din intime region med et spejl. Vagina er placeret inde i kroppen, og den eneste måde at undersøge det på er med et speculum, hvilket en gynækolog gør under en undersøgelse eller Pap smear test.

Den vaginale åbning er skjult af to sæt labia - større og mindre. Disse er vulvaens ydre læber, beskytter vagina mod infektioner og giver også stimulering under samleje. De er meget følsomme. Skjult af labia er klitoris. Dette ærteformede blødt væv er nok den mest følsomme del af den kvindelige krop. Stimulering af klitoris forårsager ophidselse og kan føre til en orgasme, hvilket gør klitoris til et meget vigtigt organ til seksuel nydelse. Når en kvinde er seksuel ophidset, kan klitoris (og labia) blive forstørret af den øgede blodcirkulation i kønsregionen. Dette er normalt.

Urinhullens åbning er direkte under klitoris. Urin, der kommer fra blæren, bevæger sig gennem urinrøret og udgår ved denne åbning. Selve åbningen lukkes af en cirkulær muskel, der giver os mulighed for at holde urinen inde, indtil vi kommer på toilettet. Nogle gange kan denne muskel svækkes, hvilket forårsager urininkontinens.vagina1

"Det er vigtigt at huske at udseendet af vores intime område er meget individuelt - kønsorganer kan variere i form, størrelse, farve, tekstur og overordnet udseende fra person til person."


Vagina

Den vaginale åbning er under urinrøret. Det er her, hvor menstruationsblod forlader kroppen, og hvor tamponer, vaginale suppositorier og vaginale fugtighedsprodukter indsættes. Under sex er det der hvor penis trænger ind i vagina. Indersiden af vagina er dækket af blødt væv, der varierer i tekstur og fugt afhængig af specifikke faktorer som seksuel ophidselse, graviditet, sygdom, amning, menstruation og overgangsalderen. Dette blødt væv indeholder mange kirtler, der udskiller eller udleder vaginalvæske, hvilket er nødvendigt for smøring og beskyttelse mod infektioner. Vaginaen har fantastisk elasticitet og strækker sig nok til at blive fødselskanalen for at en baby skal leveres fra livmoderen.I nærheden af den vaginale åbning er der en tynd membran kaldet hymen. Denne membran kan blive brudt i første gang, samleje finder sted, nogle gange forårsager mild blødning. Det kan også brydes af motion, sport og intern undersøgelse

Vagina og andre reproduktive organer holdes på plads af bækkenbundens muskler. Disse muskler forhindrer prolaps og inkontinens og kan styrkes ved bækkenbundsøvelser også kendt som Kegel øvelser.

Den anden ende af skeden er forbundet med livmoderhalsen eller halsen af livmoderen. Livmoderhalsen har en meget lille åbning, der hjælper med at forhindre noget, der ikke skal komme ind i livmoderen., Livmoderhalsen udvider enormt under fødslen for at give baby mulighed for at passere fra livmoderen til vagina og ud i verden.