Svampeinfektion

Svampeinfektion i skeden er ofte forårsaget af gærsvampen candida albicans. Gærsvampen lever som en harmløs parasit, primært i tarmsystemet, men også på slimhinderne i mundhulen, i luftvejene, i skeden og på huden. I visse, ikke helt forklarlige tilfælde, koncentrerer den  sig mere i de vaginale områder hos kvinden og forårsager infektion. Ved 25-års alderen har næsten 50% af kvinder oplevet mindst et tilfælde af skedesvamp. Sammen med bakteriel vaginose, er skedesvamp en af de hyggpigste årsager til vaginale infektioner. De hyppigste symptomer er øget hvidt, klumpet udflåd og kløe i intimområdet. Hævelse, rødme, smerter ved samleje, irritation af de ydre og indre skamlæber og smerter ved vandladning er andre hyppige symptomer.

Hvordan skedesvamp opstår er stadig uklart men det ser ud til at gentagne svampeinfektioner ofte kan have at gøre med menstruationscyklus. Skedesvamp er ofte ”let at behandle” men ”svær at kurere”. Det er fordi infektionen ofte vender tilbage indenfor et par måneder. Nye behandlinger som korrigerer den vaginale ubalance og neutraliserer skadelige bakterier som f.eks. candida albicans er kommet frem de seneste år. Disse produkter er bl.a. geler, prebiotisk stimulation af lactobaciller og naturlige produkter der forhindrer skadelige bakterier i at sætte sig fast. Multi-Gyn produktserien er naturlige produkter der netop hindrer skadelige bakterier i at sætte sig og derved både forebygger og behandler infektioner og andet ubehag.

Unormalt udflåd

Unormalt udflåd er ofte forårsaget af en vaginal infektion men behøver ikke være det. Det kan også være irritation på grund af stramtsiddende undertøj, syntetisk undertøj eller brug af sæbe ved de intime områder. Selvom det ikke normalt er alvorligt og kræver medicinsk behandling kan det udvikle sig til meget ubehagelige gener som f.eks. øget og ildelugtende udflåd. Multi-Gyn produkterne er udviklet til at lindre disse gener.

Kløe

Vaginal kløe er meget almindeligt; en ubehageligt gene der kan skyldes mange forskellige ting. Den mest almindelige årsag er svampeinfektion. Her oplever man et hvidt klumpet udflåd. Det kan man også opleve ved bakteriel vaginose, men ikke så ofte. Kløe kan også være forårsaget af vaginal tørhed eller manglende intimhygiejne. Intimvask med sæbe, desinficerende midler eller parfumerede sprays kan forstyrre den normale flora. Intervaginal vask kan også forstyrre floraen og der opstår tørhed og kløe. Multi-Gyn produkterne kan lindre kløe ved at neutralisere skadelige bakterier og tilføre fugt.

Vulvitis og Vaginitis

Vulvitis og vaginitis er betændelse i henholdsvis vulva (ydre intimområde) og vagina (indre intimområde). Vaginitis giver ofte ændret udflåd, kløe og smerte. Normalt er diagnosen bakteriel vaginose, svampeinfektion eller Thrichomonas, men det kan også være forårsaget af et lavt østrogen niveau og tørhed efter menopause. Risikofaktorerne for at udvikle vaginitis er hormonelle forandringer (f.eks. graviditet), p-piller eller menopause, seksuel aktivitet, seksuelt overførte sygdomme, medicin som f.eks. antibiotika og sterioder. Det kan også være en ukontrolleret diabetes, forkert vaginal hygiejne (brug af sæbe, desinficerende midler og vaginal deodoranter) og tætsiddende tøj.

Multi-Gyn produkterne neutraliserer skadelige bakterier og kan behandle vaginal tørhed ved at optimere fugtbalancen. Derfor er Multi-Gyn produkterne meget effektive mod infektioner og vaginalt besvær.